EΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ: 

«ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ»

Στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος για την Ουσιαστική Ισότητα των Φύλων 2010-2013 και συγκεκριμένα της Πράξης με τίτλο «Ενθάρρυνση και υποστήριξη της συμμετοχής των γυναικών σε θέσεις πολιτικής ευθύνης και εκπροσώπησης σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο» (Ε.Π. Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013), η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, την ΕΝΠΕ και την ΠΕΤΑ ΑΕ., θα πραγματοποιήσει εκπαιδευτική ημερίδα στις 26 Ιουνίου 2013, στον Πειραιά. Πρόκειται για την τέταρτη και τελευταία ημερίδα που διοργανώνεται στο εν λόγω πλαίσιο και αφορά τις τοπικές κοινωνίες των Περιφερειών Αττικής, Κρήτης, Ιονίων Νήσων, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.

Η ΠΕΤΑ ΑΕ είναι ο τελικός δικαιούχος της Πράξης, που έχει ως στόχο τη διάχυση και εφαρμογή των πολιτικών ισότητας στο σύνολο της χώρας, καθώς επίσης και την καλλιέργεια των κατάλληλων συνθηκών λειτουργίας των συλλογικών οργάνων τής τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης για την υποστήριξη των πολιτικών ισότητας.