Το βασικό θέμα της 58ης Συνόδου της Επιτροπής του Ο.Η.Ε. για το Καθεστώς των Γυναικών είναι οι προκλήσεις και τα επιτεύγματα από την εφαρμογή των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας στις γυναίκες και τα κορίτσια. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Συνόδου, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών εκπόνησε μία Έκθεση για την ένταξη της διάστασης του φύλου στις εθνικές πολιτικές και δράσεις, δίνοντας έμφαση στους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας.

Η Έκθεση είναι συνολικής έκτασης είκοσι σελίδων και ολοκληρώθηκε στις 24-12-2013.  Σύμφωνα με τη μεθοδολογία σύνταξης των Εκθέσεων του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, κάθε χρονιά επιλέγονται ορισμένες Χώρες και Διεθνείς Οργανισμοί, οι δράσεις των οποίων παρουσιάζονται ως παραδείγματα καλής πρακτικής προς τη διεθνή κοινότητα. Αποτελεί μεγάλη επιτυχία και αναγνώριση για την Ελλάδα το γεγονός ότι το περιεχόμενο της εν λόγω Έκθεσης περιλαμβάνει ρητή αναφορά στη χώρα μας.  

Πιο συγκεκριμένα, στη σελίδα 14, ενότητα "Συμμετοχή των γυναικών και των κοριτσιών στα κέντρα λήψης αποφάσεων", παράγραφος 68 επαινείται η δράση της Ελληνικής Πολιτείας για την ενίσχυση των γυναικείων οργανώσεων μέσω χρηματοδότησης Σχεδίων Δράσης υπέρ της ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών: "Greece has strengthened the role of women's organizations through funding". Όπως γνωρίζετε, η συγκεκριμένη δράση υλοποιείται από τη Δ/νση Προγραμματισμού, Ανάπτυξης & Απασχόλησης της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και την Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού, Διαχείρισης & Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Δράσεων του Υπουργείου Εσωτερικών. 

Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας, ακολουθεί ο σχετικός σύνδεσμος από τον ιστότοπο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών:

 

http://www.un.org/ga/search/view_doc.asp?symbol=E/CN.6/2014/4