Σας γνωρίζουμε ότι ο ιστότοπος http://europedecides.eu/european-parliament/#tab-candidate-lists περιλαμβάνει τις λίστες των υποψηφίων για τις επικείμενες εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατανεμημένες ανά Κράτος Μέλος της Ε.Ε. Οι συνδυασμοί των κομμάτων κατατάσσονται στο αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Κόμμα, διότι οι Ευρωβουλευτές δεν συμμετέχουν στις εργασίες του Ε.Κ. ως εκπρόσωποι των χωρών τους αλλά των πολιτικών ομάδων στις οποίες ανήκουν.

Δεν θα αναφερθούμε στους/στις υποψηφίους της Ελλάδας. Επισημαίνουμε ότι η νυν Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδια Επίτροπος για θέματα ισότητας των φύλων Viviane Reding είναι υποψήφια Ευρωβουλευτής με το Χριστιανικό Λαϊκό Κόμμα του Λουξεμβούργου (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα), ενώ ο μέχρι πρότινος Πρόεδρος της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων του Ε.Κ. Mikael Gustaffson είναι υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το Κόμμα της Αριστεράς της Σουηδίας (Ευρωπαϊκή Αριστερά). Η δραστήρια Ευρωβουλευτής της Κύπρου Αντιγόνη Παπαδοπούλου είναι εκ νέου υποψήφια με το Δημοκρατικό Κόμμα (Ομάδα Σοσιαλιστών και Δημοκρατών). Τόσο ο κ.M.Gustaffson όσο και η κα Α.Παπαδοπούλου ανήκαν στα μέλη της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τα οποία επισκέφθηκαν τη χώρα μας τον περασμένο Οκτώβριο ενόψει της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε. και συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων στα Γραφεία της Γ.Γ.Ι.Φ. στις 30-10-2013.

Διαβάζοντας τα ονόματα των εκλογικών συνδυασμών στις 28 χώρες, παρατηρούμε την πολυμορφία της Ένωσης. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα κάτωθι:

- οι συνδυασμοί στο Βέλγιο χωρίζονται σε γαλλόφωνους, ολλανδόφωνους και γερμανόφωνους,

- στη Σουηδία υπάρχει η "Φεμινιστική Πρωτοβουλία" με εννέα γυναίκες υποψήφιες, καθώς και το κόμμα "666 για ένα Ευρωπαϊκό Υπερκράτος Ελευθερίας, Ισότητας, Δικαιοσύνης, Ειρήνης, Αγάπης και Ευτυχίας" με έναν μόνο υποψήφιο με καταγωγή από την Ιβηρική Χερσόνησο,

- στην Ιρλανδία οι έντεκα θέσεις στην Ευρωβουλή κατανέμονται ως εξής: τρεις θέσεις για την περιοχή του Δουβλίνου, τέσσερεις θέσεις για την περιοχή Midlands-North-West και τέσσερεις θέσεις για την περιοχή South