Σας γνωρίζουμε ότι η Διεθνής Οργάνωση PLAN διοργανώνει στις Βρυξέλλες την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Δράσης Υπέρ των Κοριτσιών. Η έναρξη έχει προγραμματιστεί στις 6 Οκτωβρίου 2014 με ένα συνέδριο με τίτλο "Από την φτώχεια στην ευημερία: From poverty to prosperity - achieving lasting change for girls". Θέμα του συνεδρίου είναι οι κοινωνικοί κανόνες, οι οποίοι ευθύνονται για το γεγονός ότι εκατομμύρια κορίτσια και γυναίκες ζουν στη σκιά των αγοριών και των ανδρών. Τρεις είναι οι θεματικές ενότητες: οι κοινωνικοί κανόνες, ο ρόλος των ανδρών και των αγοριών, καθώς και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επισημαίνεται ότι η  4η Ετήσια Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Δράσης Υπέρ των Κοριτσιών θα διαρκέσει έως τις 10 Οκτωβρίου 2014, συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα για το Κορίτσι στις 11 Οκτωβρίου και τελεί υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Αντιπροσωπείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στις Βρυξέλλες.

Η Διεθνής Οργάνωση PLAN ασχολείται με την προώθηση των δικαιωμάτων των παιδιών με σκοπό την εξάλειψη της παιδικής φτώχειας. Η Αντιπροσωπεία της Οργάνωσης στην Ε.Ε. "PLAN EUROPE" αποσκοπεί στη διασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών ως βασική προτεραιότητα στις εξωτερικές σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο ιστότοπος της Οργάνωσης περιλαμβάνει ξεχωριστή ενότητα για τα κορίτσια με τίτλο "Because I am a Girl": http://plan-international.org/girls/ .Η συγκεκριμένη ενότητα έχει πλούσιο υλικό από τη διεθνή εκστρατεία ενημέρωσης της Οργάνωσης "PLAN INTERNATIONAL", ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η πρόσφατη Έκθεση για την κατάσταση των κοριτσιών στον πλανήτη το 2013 (έντυπη έκδοση συνολικής έκτασης 224 σελίδων στην αγγλική γλώσσα:

http://plan-international.org/files/global/publications/campaigns/biag-2013-report-english.pdf ).

Την έκδοση προλογίζει η κα.Valerie AMOS από τη Μεγάλη Βρετανία, Βοηθός Γενικού Γραμματέα Ηνωμένων Εθνών για Ανθρωπιστικές Υποθέσεις και Συντονίστρια για Επείγουσα Ανακούφιση λόγω ανθρωπιστικών κρίσεων.