Σας γνωρίζουμε ότι μόλις κυκλοφόρησε η ειδική έκδοση του Οργανισμού UN WOMEN για τα Συμπεράσματα της Περιφερειακής Συνάντησης της Οικονομικής Επιτροπής για την Ευρώπη με θέμα "Πεκίνο+20" (Γενεύη, 6-7/11/2014). Η δισέλιδη έκδοση είναι στην αγγλική γλώσσα και περιλαμβάνει τα βασικά μηνύματα της Συνάντησης. Στην έναρξη των εργασιών η Εκτελεστική Διευθύντρια του UN WOMEN κάλεσε τις Κυβερνήσεις να υλοποιήσουν επιτέλους τις δεσμεύσεις τους για ουσιαστική ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών, ενώ η Πριγκίπισσα Μαίρη της Δανίας υποστήριξε με έμφαση την ανάγκη ορισμού της ισότητας των φύλων ως διακριτού στόχου της Αναπτυξιακής Διαδικασίας μετά το 2015 και κύρωσης της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη βία κατά των γυναικών από όλα τα Κράτη-Μέλη του Διεθνούς Οργανισμού και προσχώρησης σε αυτήν από τρίτα Κράτη.

Τα Συμπεράσματα της Περιφερειακής Συνάντησης έχουν κατηγοριοποιηθεί σε πέντε τομείς (αγορά εργασίας, κέντρα λήψης αποφάσεων, βία κατά των γυναικών, δικαιοσύνη, μελλοντικά βήματα) με τη συνδρομή του Προεδρείου της εκδήλωσης (Ολλανδία και Αζερμπαϊτζάν). Σημαντική συνεισφορά στα Συμπεράσματα είχαν η κοινωνία των πολιτών και οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, οι εκπρόσωποι των οποίων συνεδρίασαν πριν την επίσημη διήμερη συνάντηση (Γενεύη, 3-5/11/2014).

Επισημαίνεται ότι με απόφαση του κ.Πρωθυπουργού, η χώρα μας εκπροσωπήθηκε στη συνάντηση της Γενεύης από την κα Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων.

 

Beijing+20 UNECE Regional Review