ΣΧΕΤ.: Το από 8-3-2016 έγγραφό μας με θέμα "Δημοσιοποίηση στην ελληνική γλώσσα δύο σημαντικών πρωτοβουλιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπέρ της ισότητας των φύλων" (σχετικός σύνδεσμος από τον ιστότοπο της Γ.Γ.Ι.Φ.: http://www.isotita.gr/index.php/news/2526 ).

 

Σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού, σας γνωρίζουμε τα εξής:

 

Η Διεύθυνση Ανάπτυξης & Υποστήριξης Πολιτικών Ισότητας των Φύλων της Γ.Γ.Ι.Φ. γνωστοποίησε στις 8 Μαρτίου 2016 στη Βουλή των Ελλήνων, τις Ανεξάρτητες Αρχές, τα Υπουργεία και τους κοινωνικούς εταίρους τη δημοσιοποίηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή δύο σημαντικών κειμένων για την ισότητα των φύλων: την Πρόταση για την προσχώρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και τη Στρατηγική Δέσμευση για την Ισότητα των Φύλων 2016-2020.

 

Το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ) αξιοποίησε το έγγραφο της Γ.Γ.Ι.Φ. και ενημέρωσε τα μέλη του Δικτύου με ταυτόχρονη ανάρτηση του εγγράφου μας στον ιστότοπο που διατηρεί στο διαδίκτυο, αναγνωρίζοντας με αυτό τον τρόπο τον επιτελικό ρόλο της Γ.Γ.Ι.Φ. στην προώθηση της ισότητας των φύλων στην Ελλάδα: http://www.eedege.gr/nea/285-dhmosiopoihsh-sthn-ellhnikh-glwssa-dyo-shmantikwn-prwtovouliwn-ths-evrwpaikhs-epitrophs-yper-ths-isothtas-twn-fylwn .

 

Το ΕΕΔΕΓΕ είναι η Αστική Εταιρεία των Επιμελητηρίων της Ελλάδος, η οποία δημιουργήθηκε για την προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, σύμφωνα με το πρότυπο του Ευρωεπιμελητηρίου. Πρωταρχικός στόχος του Δικτύου είναι η ευαισθητοποίηση των Επιμελητηρίων και των επιχειρηματιών-μελών τους για τα οφέλη που θα προκύψουν από την πλήρη ενσωμάτωση των γυναικών στην αγορά εργασίας και την οικονομία. Επιπλέον, αποσκοπεί στην ενίσχυση και την εξυγίανση των υπαρχόντων γυναικείων επιχειρηματικών μονάδων, στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας των γυναικών με την ίδρυση νέων επιχειρήσεων, στην προώθηση ίσων ευκαιριών, στην άρση των επαγγελματικών στερεοτύπων, καθώς και στη συμφιλίωση μεταξύ οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, πάντα μέσα από τις υπηρεσίες που τα Επιμελητήρια προσφέρουν στα μέλη τους.