Αξιοποίηση της δημόσιας δράσης της Γ.Γ.Ι.Φ. για τη Διακήρυξη της Ρώμης υπέρ των μελών του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών
ΣΧΕΤ.: Το από 27-3-2017 εμπεριστατωμένο έγγραφό μας με θέμα "Ειδική αναφορά στην αρχή της ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών στη Διακήρυξη της Ρώμης (25η Μαρτίου 2017)": http://www.isotita.gr/index.php/news/3064 .

 

Σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού, σας γνωρίζουμε τα εξής:

 

Με πρωτοβουλία του αρμόδιου Διευθυντή Ανάπτυξης & Υποστήριξης Πολιτικών Ισότητας των Φύλων της Γ.Γ.Ι.Φ. και με την υποστήριξη της κας Γενικής Γραμματέα Ισότητας των Φύλων, η Γ.Γ.Ι.Φ. υλοποίησε επιτυχώς στις 27 Μαρτίου 2017 τη δημόσια δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης προς τη Βουλή των Ελλήνων, τις Ανεξάρτητες Αρχές, τα Υπουργεία, τις Διπλωματικές Αντιπροσωπείες της Ελλάδας στους Διεθνείς Οργανισμούς, τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και τους κοινωνικούς εταίρους με θέμα την ειδική αναφορά στην αρχή της ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών στη Διακήρυξη της Ρώμης (25η Μαρτίου 2017).

 

Το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ) αξιοποίησε το έγγραφο της Γ.Γ.Ι.Φ. και ενημέρωσε τα μέλη του Δικτύου με ταυτόχρονη ανάρτηση του εγγράφου μας και του υποστηρικτικού υλικού (αφίσα του 1957) στον ιστότοπο που διατηρεί στο διαδίκτυο, αναγνωρίζοντας με αυτό τον τρόπο τον επιτελικό ρόλο της Γ.Γ.Ι.Φ. στην προώθηση της ισότητας των φύλων στην Ελλάδα: http://www.eedege.gr/nea/311-eidikh-anafora-sthn-arxh-ths-isothtas-metaksy-gynaikwn-kai-andrwn-sth-diakhryksh-ths-rwmhs-25h-martiou-2017 .

 

Το ΕΕΔΕΓΕ είναι η Αστική Εταιρεία των Επιμελητηρίων της Ελλάδος, η οποία δημιουργήθηκε για την προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, σύμφωνα με το πρότυπο του Ευρωεπιμελητηρίου. Πρωταρχικός στόχος του Δικτύου είναι η ευαισθητοποίηση των Επιμελητηρίων και των επιχειρηματιών-μελών τους για τα οφέλη που θα προκύψουν από την πλήρη ενσωμάτωση των γυναικών στην αγορά εργασίας και την οικονομία. Επιπλέον, αποσκοπεί στην ενίσχυση και την εξυγίανση των υπαρχόντων γυναικείων επιχειρηματικών μονάδων, στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας των γυναικών με την ίδρυση νέων επιχειρήσεων, στην προώθηση ίσων ευκαιριών, στην άρση των επαγγελματικών στερεοτύπων, καθώς και στη συμφιλίωση μεταξύ οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, πάντα μέσα από τις υπηρεσίες που τα Επιμελητήρια προσφέρουν στα μέλη τους.

 

Η συγκεκριμένη δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της Διεύθυνσης Ανάπτυξης & Υποστήριξης Πολιτικών Ισότητας των Φύλων της Γ.Γ.Ι.Φ. εντάσσεται στο θεματικό πεδίο "Θεσμικοί Μηχανισμοί για την Ισότητα των Φύλων" και υλοποιείται στο πλαίσιο αξιοποίησης όλων των εργαλείων στον αγώνα για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών, σύμφωνα και με τις κατευθυντήριες γραμμές των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (Ατζέντα 2030).