Σας γνωρίζουμε ότι η Ιταλική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης διοργάνωσε Διεθνές Συνέδριο στη Ρώμη στις 23-24/10/2014 με κύριο θέμα την αποτίμηση της προόδου από την εφαρμογή στην Ε.Ε. του Προγράμματος Δράσης της 4ης Παγκόσμιας Διάσκεψης για τις Γυναίκες (Πεκίνο+20). Ανάμεσα στα Συμπεράσματα του Συνεδρίου συμπεριλαμβάνεται το ακόλουθο:

Οι άνδρες πρέπει να μπουν δυναμικά στον αγώνα για την εξάλειψη της βίας σε βάρος των γυναικών, λειτουργώντας ως πρότυπα και καταρρίπτοντας τις στερεότυπες αντιλήψεις για τους ρόλους των δύο φύλων στη δημόσια και την ιδιωτική ζωή. Η Ιταλική Προεδρία Ε.Ε. υιοθετεί αυτή τη γραμμή και παρουσίασε στους συνέδρους μέρος της νέας εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με τίτλο "Things Men Do", όπου μέσα από τις προσωπικές ιστορίες πέντε ανδρών διαφορετικής ηλικίας προβάλλεται το μήνυμα του σεβασμού και της αλληλοεκτίμησης χωρίς τη χρήση βίας.

Η επίσημη δημοσιοποίηση πραγματοποιήθηκε την 25η Νοεμβρίου 2014, ενώ με απόφαση της κας Γενικής Γραμματέως Ισότητας των Φύλων, η ιταλική εκστρατεία αναρτάται στους ιστότοπους της Γ.Γ.Ι.Φ. στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της βίας σε βάρος των γυναικών.

Σχετικός ιστότοπος στην αγγλική και την ιταλική γλώσσα:  

http://www.cosedauomini.eu/index.php?lang=en .