Σας γνωρίζουμε ότι στις 26-11-2014 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσιοποίησε μία μελέτη με τίτλο "Στατιστικά Στοιχεία για τις Γυναίκες Επιχειρηματίες στην Ευρώπη". Σύμφωνα με τα στοιχεία της εν λόγω μελέτης, οι γυναίκες επιχειρηματίες αποτελούν το 29% των επιχειρηματιών στην Ευρώπη (τα 28 Κράτη-Μέλη της Ε.Ε., καθώς και οι χώρες Αλβανία, Σκόπια, Ισλανδία, Ισραήλ, Λιχτενστάϊν, Μαυροβούνιο, Νορβηγία, Σερβία και Τουρκία), δηλαδή περίπου 11,6 εκατομμύρια άτομα. Από το 2008 έχει παρατηρηθεί μία μικρή αύξηση των γυναικών επιχειρηματιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση της τάξης του 3%, ενώ στην Ευρώπη συνολικά οι γυναίκες αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία στις επιχειρήσεις ενός ατόμου (ποσοστό 78%).

Ακολουθεί ο σύνδεσμος από τον ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με το πλήρες κείμενο της μελέτης συνολικής έκτασης 110 σελίδων στην αγγλική γλώσσα:

http://ec.europa.eu/DocsRoom/documents/7481 .

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η αναφορά σε κάθε Κράτος, γι' αυτό και επισυνάπτουμε, για τη διευκόλυνσή σας, την παρουσίαση για την Ελλάδα (κείμενο συνολικής έκτασης δώδεκα σελίδων στην αγγλική γλώσσα).

 

Greece Women entrepreneurs in Europe