Σας γνωρίζουμε ότι δημοσιοποιήθηκε το Πρόγραμμα της Λετονικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ιανουάριος-Ιούνιος 2015). Πρόκειται για ένα κείμενο σε μορφή pdf συνολικής έκτασης 36 σελίδων  στην αγγλική γλώσσα, στο οποίο αποτυπώνονται οι προτεραιότητες της Λετονίας σε όλα τα Συμβούλια Υπουργών της Ε.Ε. Το σύνθημα του νέου εξαμήνου είναι το εξής "Μία Ευρώπη για τους Λαούς της - A Europe for its People":

σχετικός ιστότοπος  https://eu2015.lv/images/PRES_prog_2015_EN-final.pdf .

Όσον αφορά τα θέματα ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών (σελίδα 20), υπάρχει αναφορά στη γυναικεία απασχόληση, στο συνταξιοδοτικό κενό μεταξύ των δύο φύλων, στη συνέχιση των διαπραγματεύσεων για την Πρόταση Οδηγίας με θέμα την ισόρροπη συμμετοχή των δύο φύλων στα μη εκτελεστικά μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των εισηγμένων εταιριών, καθώς και στο συντονισμό της παρουσίας της Ε.Ε. στην 59η Σύνοδο της Επιτροπής του Ο.Η.Ε. για το Καθεστώς των Γυναικών (επέτειος των είκοσι χρόνων από την 4η Παγκόσμια Διάσκεψη για τις Γυναίκες, Πεκίνο+20).  

Η επίσημη παρουσίαση του Προγράμματος θα γίνει από την Πρωθυπουργό της Λετονίας Laimdota Straujuma  στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Στρασβούργο, 14-1-2015).